Om os

 

“Café Assistenten – projektet” mere end et vindue af Nørrebro

Café Assistenten – projektet opstod som en kreativ tanke om at skabe et sted, der var indbydende og signalerede velkommen til – en omdannelse af en Nærpolitistation til et sted med kunst, kultur og videnskab i centrum.

Café Assistenten er med andre ord opstået som en refleksion over ordet politiassistent og med et blik til genboen – Assistens kirkegård.

Projektet tog sin begyndelse i 2013, hvor tankerne om at skabe et indbydende sted for alvor tog fart.

Charlotte Mejlshede satte af med café med koldt mads servering. Der blev bygget op efter alle kunstens regler. Handicaptoilet, udendørsservering, kaffemaskine, rugbrødssandwich, facadeløft og liv var nøgleordene.

I 2015 blev Nørrebrogade 88 omdannet med varmt mads køkken og en vinbar indfandt sig i stueetagen, hvor Gaarden & Gaden i dag har lejet sig ind og tager sig af alt det kulinariske.

Nørrebros boernes gæstfrie natur genspejles i Café Assistenten – projektet. Erfaring om god stemning er oparbejdet – inde fra og ud – om man så må sige. I dag er det således ikke alene mad og drikke kultur Nørrebrogade 88 har fokus på, men også kunst, design, kultur og videnskab aktivitet finder sted i den tidligere Nærpolitistations lokaler. Her er en sjæl, hvor mundheldet og undertitlen og hermed målet med stedet “fra politistation til inspiration” kommer til sin ret.

Det hele begyndte på 2. sal og nu emmer her af kunst og design.

På Nørrebrogade 88’s 2. sal begyndte vi i 2012 at huse undervisningsvirksomhed og mange kreative aktiviteter,
såsom videnskabsteater og anden spændende kreativ virksomhed. I løbet af 2013 flyttede så et par kunstnere
ind og etablerede atelier på etagen, og senere er yderligere 7 kunstnere flyttet ind, ligesom forfattervirksomhed og andre iværksættervirksomheder løbende lejer sig ind efter behov.

Nuværende lejere på 1. sal:

  • Lise Lotte Frederiksen

De nuværende beboere er kunstnerene på 2 sal:

  • Nille Winther
  • Jill Poczkai
  • Uffe Mikko Boesen
  • Ilaria Mastrogiavanni
  • Sue Reeves

Både på 1. og 2. sal er der stadig ledige lejemål. Eneste betingelse er, at man kan swinge med lejerne i huset i øvrigt.

I dag er 2. salen i fuld vibration. Kustnerne udstiller både idenlandsk, i Europa og USA og arbejder på kryds og tværs over grænser. Hvem ved, og de også bevæger sig til andre kontinenter.

Se nærmere på:

http://www.artcollaboration.org/

https://www.transitionscollaboration.com/

 

Med venlig hilsen

Charlotte Mejlshede

Tlf: +45 4056 0239

 

Iværksætter og leder af Café Assistenten projektet.

Charlotte Mejlshede

Email:  Charlotte@mejlshede.dk